Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

11.01.2023

ДУ «ТМО МВС ПО ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ» РОЗПОЧАЛО ВАКЦИНАЦІЮ ПРОТИ ГРИПУ!

 

З метою запобігання епідемії грипу ДУ «ТМО МВС по Полтавській області» запрошує на щеплення від грипу до поліклініки установи. Щеплення проводиться чотирьохкомпонентною вакциною «GC Flu quadrivalent» (ДжіСі Флю квадривалент), виробник - південнокорейська фармацевтична фірма «Грін Крос Корпорейшн». Штамовий склад вірусних антигенів, що містяться у вакцині ДжіСі Флю Квадривалент, відповідають рекомендаціям ВООЗ для сезону 2022-2023. 
Щорічно епідемічний сезон з грипу триває орієнтовно з вересня - жовтня по березень - квітень. У цей період є найбільший ризик заразитися небезпечним недугом.
Грип - це висококонтагіозне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Джерелом інфекції при грипі є хвора людина. Особливо заразна інфікована людина при грипі в розпал хвороби, в гарячковому стані. Період зараження продовжується в середньому 4-7 днів. Передача інфекції відбувається головним чином повітряно-крапельним шляхом.
Щорічна вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.
Проте важка форма перебігу хвороби характеризується швидко прогресуючою первинною вірусною пневмонією, яка, на відміну від бактеріальної пневмонії, не чутлива до антибіотиків і без правильного лікування може призвести до летального результату протягом 24 годин після появи перших ознак ускладнення.
Яким би не був штам вірусу, варто запам'ятати і дотримуватися найголовніших простих правил. Адже грип, як і інші респіраторні віруси передається повітряно-крапельним шляхом і вражає органи дихання. Профілактичні заходи спрямовані насамперед для підвищення резистентності організму до дії збудників грипу, а також інших ГРІ та ГРЗ. 
Тож прості речі, які рятують життя: уникайте контактів з хворими, використовуйте медичні маски, уникайте висихання слизових оболонок носа, користуйтеся загальними правилами гігієни, регулярно провітрюйте приміщення та робіть вологе прибирання, дотримуйтесь здорового способу життя, додатково захистить себе – щорічно вакцинуйтесь. Зустріч з вірусом без захисних антитіл призводить до хвороби. 
 

Вакцинація безкоштовна.

(с) 2024

Запис до лікаря